Om oss

Om oss

 

Vi bor i vackra Stenbäck två mil norr om Umeå tillsammans med våra två barn. Vi äger en gård där vi driver ett mindre skogs och jordbruk med får. Så har vi våra  fantastiska hundar, de lever med oss som familjemedlemmar och fina jaktkompisar som alltid är med när det är tid för jakt och träning.

Thomas

Intresset för hundar startade på riktigt för mig vid 20 års ålder då jag köpte min första hund, en flat coated retriever.

Snart insåg jag att jag hade en fallenhet för att träna hundar och hjälpa andra hundägare med deras hundträning. Jag utbildade mig tidigt till instruktör inom områdena jakt- och apporteringsträning för retrievers, samt lydnad och viltspår. Dessa kunskaper har jag senare haft stor nytta av i mitt arbete med våra hundar.

Under åren har hundträning och jakt blivit en livsstil för mig och är nu mer en del av min försörjning. I drygt 25 år har jag jobbat som fotograf och frilansande jaktjournalist åt våra svenska jakttidningar där jag framförallt producerar artiklar om jakt med hund.

När det gäller jakt är det jakten med drivande hundar som ligger mig närmast hjärtat, men även sjöfågeljakt med en duktig retriever värdesätter jag högt.
Idag är jag aktiv i Västerbottensdreverklubb och drevprovsdomare sedan många år.

Emma

Jag köpte min första golden retriever 1997 “Douglas”, hade då länge sett fram emot att ha en egen hund. Längtan att kunna få sällskap på alla mina stunder i skogen och på  löprundorna. 

Men tack vare Douglas uppfödare så fick jag bekanta mig med utställning, apportering, jaktträning och viltspår vilket väckte mitt jaktliga intresse. Som sen följdes av fler kurser inom viltspår och apportering. Douglas blev framförallt en duktig spårhund som jag fick använd i praktiska eftersök i flera jaktlag. Gjorde många fina eftersök med honom, vilket också väckte mitt intresse till att även tävla och anmälde honom på flera spår i öppenklass, duktigt spårhund.

Sen våren 2017 kom Viltfinnarens utomordentliga Undra (kallas Luna) till mig, efterlängtad och önskad. Sökte mig till den äldre, lättare typen av jaktgolden för jag hade nu ett tydligt mål med min hund. Jag vill ha en hund med hög jaktlust, mentalt stabil och trevlig som i mina ögon är den perfekta jaktkompisen som har på och av knapp. Ska ha mycket att ge, god arbetslust i  jakten men också en fin familjemedlem som passar bra i vårt liv i vardagen. Trygg,stabil och vänlig, vill alltid vara till “lags”. Detta är våran Luna!

I dag är mitt absolut största intresse jaktträning och praktisk jakt. Jag och Luna har flera timmar i skogen varje dag, hennes otroliga energi och lusten till att arbeta är fantastisk och detta gör att hon orkar hålla ut länge i skogen.

 

garden

Better Tag Cloud